SSK’dan devrolan personelin nöbet tazminatları ödenecek mi?
Persembe, 22.05.2008, 06:51am (GMT)
Sağlık-Sen olarak; SSK’dan devrolunan ve 40 bin personeli ilgilendiren 80 saatlik nöbet tazminatının ödenmesi için Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, Sağlık Bakanlığı nöbet tazminatının ödenmesi için Maliye Bakanlığı nezdinde gerekli çalışmalara başladı.
Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde SSK’dan devrolunan personelin 15.09.2003 –19.02.2005 tarihleri arasında tutmuş olduğu 80 saatlik nöbet tazminatını herhangi bir nedenle alamamış olan personelin mağduriyetinin giderilmesi hususunda son aşamaya gelinmiştir.
Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak Sağlık Bakanı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde ve 28.03.2008 tarih ve 155694 sayılı müracaatımız üzerine Sağlık Bakanlığı Maliye Bakanlığı nezdinde gerekli çalışmaları başlatmıştır.
Sağlık Bakanlığı, sendikamıza 12.05.2008 tarih ve 3547 sayılı cevabi yazısında “Maliye Bakanlığı (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) nezdinde gerekli girişimde bulunulduğu ve konuyla alakalı mevzuat çalışmalarının devam ettiği” hususunda bilgi vermiştir.
MEMUR-SEN/SAĞLIK-SEN
|