Hekim Haber.com
Türkiye ve Dünyadan Sağlık Haberleri; Turkey and World Health News
Cumartesi, 17.05.2008, 12:51pm (GMT)
  Anasayfa
  SSS
  RSS
  Linkler
  Harita
  Iletisim
 
"Tam gün gelirse, kamudan özel sektöre yoğun bir doktor akışı olur" ; Sigara yasağının ayrıntıları ; Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde Değişiklik ; Veteriner hekimler de tam günde yer istedi ; Nisan TUS'unda hangi bölüm kaç puanla aldı?
::| Arama:       [Gelismis Arama]
 
Kategoriler  
  SAĞLIK ÇALIŞANLARI
 » Tıp Doktorları
 » Eczacılar
 » Diş Hekimleri
  GÜNCEL
 » Gündem
 » Sektörden
 » Araştırmalar
 » Basından
  SAĞLIK BAKANLIĞI
 » Atamalar ve Kuralar
 » Haberler ve Duyurular
 » Personel Duyuruları
  SAĞLIK HABERLERİ
 » CNN Türk Sağlık
 » Hürriyet Sağlık
 » Sabah Sağlık
 » Zaman Sağlık
 » Mynet Sağlık
  EĞİTİM
 » Tıpta Uzmanlık Sınavı
 » Yan Dal Uzmanlık Sınavı
 » Yabancı Dil Sınavı
 » Diğer Sınavlar
  ODALAR VE BİRLİKLER
 » Türk Tabipler Birliği
 » Türk Eczacıları Birliği
 » Türk Diş Hekimleri Birliği
 » Türk Sağlık-Sen
  DÜNYADAN SAĞLIK HABERLERİ
 » Yahoo Health News
 » ABC Health News
 » Reuters Health News
 » WHO Haberleri
 » MedicineNet Daily Health and Medical News
 » TIME Health News
 » Newsweek Health News
  KÖŞE YAZILARI
 » Hekim Haber Yazarları
 » Tıp Sitelerinden Yazarlar
 » Sağlık Sitelerinden Yazarlar
  ETKİNLİKLER
 » Yurt içi Kongreler ve Seminerler
 » Yurt Dışı Kongreler ve Seminerler
  VİDEO HABER
 » Hekim Haber Videoları
 » Sağlık Videoları
  ::| Haber Listesi
Ad Soyad:
Email:
 
 
 
GÜNCEL » Sektörden
 
Akdağ iş bırakan sağlıkçıları eleştirdi

Cumartesi, 15.03.2008, 09:04pm (GMT)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı gerekçesiyle eylem yapan sağlık çalışanlarını eleştirdi. Akdağ, işlerin aksamasının halk nezdinde izahını yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı dolasıyla Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen programa katıldı. Akdağ, burada yaptığı konuşmada, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanlarını eleştirdi. Bakan Akdağ, sağlık hizmetlerinin aksamasının halk nezdinde bir izahının olmadığını belirtti.

Akdağ, kendi dönemlerinden önceki zamanlarda sadece sağlık sorunlarının konuşulduğunu, şimdi ise yapılan çalışmaların ve bunların planlamasının konuşulduğunu belirtti. Akdağ, 5 yıllık dönemde sağlıkta çok önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Akdağ, çocukların aşılanması konusunda Avrupa Birliği rakamlarını yakaladıklarını ve bunun üzerine çıkacaklarını belirtti. Akdağ, 2007 yılında üç adet kızamık hastalığının görüldüğünü belirtti.

Akdağ, sağlık çalışanlarına bütçe imkanlarının kısıtlı olduğunu gerekçe gösterilerek, başlarının çarelerine bakmalarının istenmediğini belirtti. Akdağ, sağlıkta vatandaşların cebinden çıkan para oranında önceki yıllara göre ciddi bir düşme olduğunu belirtti.

Akdağ, sağlık çalışanlarına döner sermaye imkanlarından önemli miktarda ödemeler yaptıklarını, bunları da yeterli olarak görmediklerini vurguladı.

Bakan Akdağ, ayrıca, Türkiye'deki doktor sayısının yeterli olup olmadığı yönündeki tartışmalarının sonuçlandırılmasını, bu durumun gün gibi açıkta olduğunu belirtti. Akdağ, doktor atamalarında dengeli bir dağılım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Akdağ, doktor sayısı artmazsa önümüzdeki yıllarda çok ciddi sıkıntı çekeceğizi. Hekim sayısının mutlaka artırılmasının gerekli olduğunu ifade Akdağ, Türkiye'de tıp fakültesi öğretim üyesi sayısı başına 3,6 öğrenci düştüğünü, bu oranın Avrupa'nın çok altında olduğunu kaydetti.
Zaman

Yorumlar (0)        Yazdir        Arkadasina Oner        Ust


Diger Haberler:
Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Tıp Fakültesine devredildi (12.03.2008)
14 Mart’ta hayat duracak (12.03.2008)
SSK’lıya özel hastane kapıları kapanacak (10.03.2008)
6 özel hastanenin sözleşmesi iptal edildi, 42'si sırada (10.03.2008)
Sağlık Kuruluşları Dernekleri Platformu ilk açıklamasını yaptı: Herkes kara kara düşünüyor (07.03.2008)



 
  ::| Kongre Takvimi
May 2008  
Pz Pt Sa Ca Pe Cu Ct
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
::| SICAK HABER
Sigara yasağının ayrıntıları
Köşk'ten SGK'ya onay
Pediatristlerden Calpol açıklaması
“Hataların yüzde 48'ini cerrahi hatalar yüzde 20'sini ilaç hataları oluşturuyor”
Şef atamaları bir öyle bir böyle
Akdağ: “En büyük kötülüğü, haksızlığı hekimlere yapıyorlar”
SSK’lıya özel hastane kapıları kapanacak
Sağlık Kuruluşları Dernekleri Platformu ilk açıklamasını yaptı: Herkes kara kara düşünüyor

Hekim Haber .com 2007
[UST]