Hekim Haber.com , Güncel Hekim Haberleri...
Haber Sağlık Portalı, Güncel Hekim Haberleri...
Persembe, 29.07.2010, 11:16pm (GMT)
  Anasayfa
  SSS
  RSS
  Linkler
  Harita
  Iletisim
 
SGK, doktorun yeni patronu haline geliyor... ; Tam Gün işyeri hekimlerini nasıl etkileyecek? ; SUT ta değişiklik yapıldı... ; Uzmanlık eğitimine Danıştay rötuşu ; Aile hekimi evlere girecek!
::| Arama:       [Gelismis Arama]
 
Kategoriler  
  SAĞLIK ÇALIŞANLARI
  Tıp Doktorları
  Eczacılar
  Diş Hekimleri
  SAĞLIK BAKANLIĞI
  GÜNCEL
  EĞİTİM
  SAĞLIK HABERLERİ
  CNN Türk Sağlık
  Hürriyet Sağlık
  Sabah Sağlık
  Zaman Sağlık
  Mynet Sağlık
  ODALAR VE BİRLİKLER
  Veteriner Hekimler
  KÖŞE YAZILARI
  ETKİNLİKLER
  VİDEO HABER
  DÜNYADAN SAĞLIK HABERLERİ
  Yahoo Health News
  ABC Health News
  Reuters Health News
  MedicineNet Daily Health and Medical News
  TIME Health News
  Newsweek Health News
  ::| Haber Listesi
Ad Soyad:
Email:
 
 
 
Eczacılar
 
SGK: Bizimle sözleşme yapan eczanelerin arkasındayız

Carsamba, 30.12.2009, 12:48pm (GMT)

İZMİR(CİHAN)- Türk Eczacılar Birliği (TEB) ile ilaç alım sözleşmesini fesheden SGK, 24 bin eczaneye tek tek sözleşme ihbarnamesi gönderdi. SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, "Bizimle sözleşme imzalayan eczacının arkasındayız. En az 10 bin eczacıyla sözleşme yaparız." dedi.

Posta yoluyla eczacılara ulaşan ihbarnamede, TEB'le iptal edilen sözleşmenin 1 ay sonra biteceği belirtildi. Eczanelere, "Sözleşmeniz fesih bildiriminin tarafınıza ulaştığı tarihten itibaren bir ay sonra sona ereceğinden, bu tarihe kadar kurumumuzla yeni sözleşme imzalamanız durumunda eczane provizyon ekranınız kapatılmayacaktır." çağrısı yapıldı. İhbarnameler, SGK il müdürlükleri aracılığıyla anlaşmalı 24 bin serbest eczaneye gönderildi. Sahiplerinin adına postayla giden ihbarnamede, vatandaşlara ilaç satabilmek için tek tek sözleşme yapılması önerildi.

TEB ise 24 bin eczaneden, sözleşme yapılmayacağına yönelik imzalı dilekçe topluyor. Şu ana kadar eczanelerin yüzde 95'inin dilekçeyi ulaştırdığı belirtildi. Dilekçeler tamamlandığında, tek tek sözleşme yapılamayacağına yönelik talepler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Keskin, bu yoldan dönüş olmadığını söyledi. Sözleşme ihbarlarının posta yoluyla gönderildiğini, ayrıca internette de bulunduğunu belirten Keskin, en az 10 bin eczaneyle sözleşme imzalayacaklarını iddia etti. Kurumla yapılacak sözleşmelerde bazı fesih maddelerinin kaldırıldığının altını çizen Mustafa Keskin, "SGK, eczacılarımızın yanındadır. Kurumumuzla ilaç sanayicileri arasında yapılan anlaşmayla fiyatlarda yüzde 25-50 civarında indirimler başladı. Bu sayede vatandaşlarımız, yüzde 25-50 civarında daha az katkı payı ödeyerek ilaç alabilecek. Kurum olarak temel amacımız, sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha etkin, verimli ve kesintisiz ulaşmasıdır. Eczanelerimize, bundan önce olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Sözleşmelerdeki eksikliklerin ve mağduriyetlerin zamanla giderilebileceğinin altın çizen Keskin, indirimli fiyatlara kurumun sahip çıkacağını, ilaçların içeriğiyle ilgili sorumluluğunsa firmalarla eczacılar arasında olduğunu kaydetti.

TEB İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ise eczanelere baskı yapmadıklarını, geçen yıllarda olduğu gibi son üç günde sözleşmelerin yeniden odalarla yapılacağını söyledi. Bu meselenin sözleşmelerle çözülemeyeceğini savunan Sayılkan, bazı kanunların değişmesi gerektiğini belirtti. İlaçların etiketinde değil, kurum fiyatlarında düşüş olduğunu ifade ederek, "Elimizde somut deliller var. İzmir'deki 2 bin eczaneden 50 tanesi bize ulaşamadı." dedi.

Eczacı Akif Taha, geçen sene de böyle bir girişim olduğunu, daha sonra SGK'nin geri adım attığını kaydetti. Taha, "Hastanelerde diyaliz, kan ilaçları, ayaktan tedavi gibi ilaçlarda kotalar var. Bunlar kalkarsa, dağılımda adaletsizlikler yaşanır." uyarısında bulundu. 4 Aralık 2009'dan itibaren ilaç fiyatlarının yüzde 50-60 düştüğünü hatırlatan Taha, bunun zararını firmaların karşılayacağını, ancak bazı ilaçların bulunmasının zorlaştığını sözlerine ekledi.

Manisa'nın Selendi ilçesinde eczanesi bulunan Vehbi Can Türmen, çalıştığı ilaç deposunun, kendisini mal vermemekle tehdit ettiğini söyledi. Türmen, bunun sebebini ise şöyle açıkladı: "İlçemizdeki bazı eczacılar olarak Manisa Eczacılar Odası'na telefon ettik. Oda sekreteri, bize ilaç veren ilaç deposuna haber vermiş. Deponun sorumlusu bizi tehdit etti."
medimagazin

Yorumlar (0)        Yazdir        Arkadasina Oner        Ust


Diger Haberler:
Sağlıkta tasarruf paketinden bir kez daha ilaç çıktı (25.09.2009)
Eczacılara özel televizyon kuruluyor (11.09.2009)
Eczacılar "eşdeğer ilaçta" Bakanlıktan yana! (01.09.2009)
Eczacılar Birliği katılım payına garanti istiyor (08.08.2009)
Eczacılardan SGK’ya “banka komisyonu” davası (13.05.2009)
Reçetesiz ilaç pazarının ayrıntıları... (08.04.2009)
“Zincir eczanelere izin vermeyeceğiz” (01.04.2009)
En ağır faturayı eczacılar ödüyor (22.02.2009)
Eczanelere operasyon: 5 kişi daha gözaltında (17.09.2008)
İlaçta İskonto pazarlığı, eczacının zararını artırdı (12.09.2008)



 
  ::| Kongre Takvimi
July 2010  
Pz Pt Sa Ca Pe Cu Ct
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
  manset haberler



::| SICAK HABER
Eczane krizinde fatura kime kesilecek?
21 milyon reçete yeniden yazılacak
SGK'NIN ASİSTANLAR TARAFINDAN DÜZENLENEN REÇETELER HAKKINDAKİ YAZISI
Provizyon sistemi eczacıları da hastaları da mağdur ediyor

Hekim Haber .com 2007
[UST]