Hekim Haber.com , Güncel Hekim Haberleri...
Haber Sağlık Portalı, Güncel Hekim Haberleri...
Persembe, 29.07.2010, 11:05pm (GMT)
  Anasayfa
  SSS
  RSS
  Linkler
  Harita
  Iletisim
 
SGK, doktorun yeni patronu haline geliyor... ; Tam Gün işyeri hekimlerini nasıl etkileyecek? ; SUT ta değişiklik yapıldı... ; Uzmanlık eğitimine Danıştay rötuşu ; Aile hekimi evlere girecek!
::| Arama:       [Gelismis Arama]
 
Kategoriler  
  SAĞLIK ÇALIŞANLARI
  Tıp Doktorları
  Eczacılar
  Diş Hekimleri
  SAĞLIK BAKANLIĞI
  GÜNCEL
  EĞİTİM
  SAĞLIK HABERLERİ
  CNN Türk Sağlık
  Hürriyet Sağlık
  Sabah Sağlık
  Zaman Sağlık
  Mynet Sağlık
  ODALAR VE BİRLİKLER
  Veteriner Hekimler
  KÖŞE YAZILARI
  ETKİNLİKLER
  VİDEO HABER
  DÜNYADAN SAĞLIK HABERLERİ
  Yahoo Health News
  ABC Health News
  Reuters Health News
  MedicineNet Daily Health and Medical News
  TIME Health News
  Newsweek Health News
  ::| Haber Listesi
Ad Soyad:
Email:
 
 
 
Eczacılar
 
Maliye 10 bin eczacının peşine düştü

Carsamba, 03.09.2008, 02:48pm (GMT)

81 ilde gıda toptancılarına yönelik operasyon yapan denetim birimleri, rotayı son olarak eczanelere çevirdi

Gelir İdaresi Başkanlığı, KDV beyan etmeyen veya gelirini düşük gösteren yaklaşık 10 bin eczanede fiili envanter denetimi başlattı. Öncelikli olarak Türkiye genelinde para kazanmadığını bildiren veya gelirini düşük beyan eden eczanelerin listesi çıkarıldı. Zaman'da yer alan habere göre, bir haftadır bu işletmelerde ilaç sayımı, stok kontrolü ve fatura incelemesi yapılıyor. Yapılan kontrollerde geliri ile beyanı arasında uyumsuzluk tespit edilen eczanelere yıl sonuna kadar beyanlarını düzeltmek için süre verilecek. Beyanlarında geçen yıllarda olduğu gibi herhangi bir değişiklik tespit edilmeyenlere ise ceza kesilecek. Türkiye genelinde 23 bin 600 serbest eczane bulunuyor.

KDV ödemeyen veya düşük gösterenlere yönelik iller bazında fiili envanter denetimi yaptıklarını belirten Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, geçen hafta 81 ile vergi geliri açısından riskli bulunan eczanelerin listesinin gönderildiğini söyledi. Elde edilen sonuçlara göre eczanelerin yarısına yakınının KDV ödemediğini, sürekli devrettiğini veya gelirini düşük gösterdiğini aktaran yetkililer, "Denetimlere geçen hafta itibarıyla başladık. Bu sektörü yılbaşına kadar özel takibe alacağız. Fiili envanter kontrolüyle fatura ve stok kontrolü yapacağız." bilgisini verdi. Sektörün mevcut durumunun röntgenini çekeceklerini aktaran yetkililer, "Sektöre ait bilgilerin büyük bir kısmı bizim veri ambarımızda bulunuyor. Kendisini düzeltmeyen mükellefe yönelik denetim yapıyoruz. Çünkü bize beyanda bulundukları KDV bilgileri inandırıcı gelmedi." dedi. Denetimlere başlamadan önce "Kendinize çekidüzen verin." diye eczaneleri uyardıklarını aktaran aynı yetkili, "Biz gereken uyarıyı aylar öncesinden yaptık; ancak dinlemediler. Herhangi bir düzeltme ihtiyacı duymadılar. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

Vergi ve istihdam denetimi hızlanacak

Gelir İdaresi Başkanlığı 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'na göre, idarenin incelemelerine hız kazandırılacak. Denetimde uygun ve modern vergi denetim araçları ve teknikleri kullanılacak. Mükelleflerin yasal kayıtlarının, elektronik ortam aracılığı ile vergi denetim elemanlarına aktarımına imkan veren özel bir yazılımın kullanılmasına başlanması suretiyle incelemelere hız ve etkinlik kazandırılacak. Türkiye genelinde tahsilatta etkinliği sağlamak ve mükelleflerin gönüllü uyumunu artırmak için 'Borç Takip Sistemi' kurulacak. Sistem çerçevesinde, mevcut borç stokunun artmaması amacıyla cari döneme ait borçların, vergi türleri itibarıyla takibi sağlanacak. Kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele için denetimlerini sıklaştıran Maliye, incelemelerinde kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığını da tespit edecek. Vergi kayıp ve kaçağının yoğun olduğu sektörler belirlenecek ve sebepleri tespit edilerek gerekli önlemler alınmak suretiyle haksız rekabetin önüne geçilecek.

Habertürk

Yorumlar (0)        Yazdir        Arkadasina Oner        Ust


Diger Haberler:
21 milyon reçete yeniden yazılacak (10.08.2008)
Eczacılar böyle protesto etti (15.05.2008)
Danıştay'dan eczacılara iyi haber (24.04.2008)
Bir eczane bir hastane bir yaşamı bitiriyordu (23.03.2008)
Eczanelerin isyanı meclis gündeminde (20.03.2008)
WHO istedi, ilaç geri çekiliyor (15.03.2008)
“Binlerce eczacı işsiz kalabilir” (06.03.2008)
İlaç takip sistemi güvenli ilaç kullanımını getirecek (24.02.2008)
Eczanelerde 'önce ilaç al sonra reçete getir' dönemi kapanıyor (17.02.2008)
SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN SİKLOSPORİN ETKEN MADDESİNİ İÇEREN MÜSTAHZARLAR HAKKINDAKİ DUYURUSU (13.02.2008)



 
  ::| Kongre Takvimi
July 2010  
Pz Pt Sa Ca Pe Cu Ct
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
  manset haberler



::| SICAK HABER
Eczane krizinde fatura kime kesilecek?
21 milyon reçete yeniden yazılacak
SGK'NIN ASİSTANLAR TARAFINDAN DÜZENLENEN REÇETELER HAKKINDAKİ YAZISI
Provizyon sistemi eczacıları da hastaları da mağdur ediyor

Hekim Haber .com 2007
[UST]